REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle orestovaná tenká kolečka pórku, základ polévky pak zasypaný dětskou krupičkou a zahuštěný vejcem, zalitý zeleninovým vývarem, polévka povařená, doplněná o na kostičky nakrájenou bramboru, hrášek a koření.


Ingredience:
1 ksvelký pórek
1 ksvětší brambora
1 ksvejce
1 hrstmraženého hrášku
2 lžícedětské krupičky
2 lžícemásla
špetka muškátového oříšku
zeleninový vývar nebo voda + gelový gujon Knorr Bohatý
pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme na kousky pokrájený pórek a 5 minut restujeme
2. Vsypeme krupičku, přidáme vejce, které necháme srazit
3. Zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, hrášek, osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek
4. Vaříme doměkka cca 15 až 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy