REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušený pórek zahuštěný jíškou, povařený ve vývaru, rozmixovaný, smíchaný s kysanou smetanou.


Ingredience:
4 ksvětší pórky
2 dlvývaru
4 lžícekysané smetany
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
mletý černý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Rozehřáté máslo posypeme hladkou moukou, za stálého míchání připravíme světlou jíšku
2. Opláchnutý a důkladně okapaný pórek nakrájíme na tenká kolečka, vmícháme je do jíšky a chvíli restujeme
3. Po několika minutách přilijeme vývar, osolíme, okořeníme pepřem a vaříme, dokud pórek nezměkne
4. Nakonec pórkovou směs zakápneme trochou octa a ještě chvíli provaříme
5. Vše důkladně rozmixujeme nejlépe tyčovým ponorným mixérem
6. Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, ochutíme solí, ještě krátce prohřejeme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy