REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórek v šunce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený pórek obalený v šunce a trojobalu, usmažený dozlatova.


Ingredience:
1 svazečekpórku
100 gplátků šunky nebo šunkového salámu
2 ksvejce
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné pórky překrojíme, svážeme nití do svazečku a vaříme v menším množství osolené vody do poloměkka
2. Pórky nakrájíme na 5 až 6 cm dlouhé špalíky, ty obalíme v plátcích šunky nebo šunkového salámu
3. Připravené závitky obalujeme jako řízky v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
4. Smažíme v rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova.

Doporučení:

Ke smaženému pórku podáváme různě upravené brambory (nejlepší je bramborová kaše) a zdobíme usekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy