REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórkové dukátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto bezmasé dukátky (placičky) skvěle chutnají jako hlavní chod nebo i rychlá mňamka k vínu. Recept máme od paní Jany Volfové, která je opravdu skvělá kuchařka.


Ingredience:
5 ksvajec
2 ksvelké pórky
4 lžícepolohrubé mouky
olej na smažení

Postup:

1. Pórky očistíme, omyjeme a necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na drobné kousky
2. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme z bílků tuhý sníh
3. Do mísy vložíme na drobno nakrájený pórek a žloutky, vmícháme mouku a opatrně i tuhý sníh z bílků
4. Vzniklou hmotu vykrajujeme lžící a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy