REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová panna cotta s malinovým coulis

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento italský dezert se skvěle vyjímá na slavnostním menu. Spolu se šumivým vínem s vyšším zbytkovým cukrem je to skvělá volba, jak ukončit skvělý vícechodový gurmánský oběd.


Ingredience:
4 kspomeranče
6 ksplátků želatiny
1 lsmetany 33 %
200 mlčerveného vína s ovocným aroma (Frankovka nebo Svatovavřinecké)
300 gčerstvých (mražených) malin
150 gcukru krupice
voda
snítky máty
vhodné silikonové formy

Postup:

1. Plátkovou želatinu rozpustíme ve 100 ml studené vody
2. Šťávu z pomerančů smícháme se 100 g cukru a zredukujeme na sirup
3. Smetanu necháme projít varem, necháme na patnáct minut vystydnout, přidáme pomerančový sirup, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, želatinu a zbylý cukr (50 g), smícháme, vlijeme do silikonových forem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu
4. Maliny, cukr a červené víno svaříme na 300 ml objemu, pak vše rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko
5. Dezert podáváme přelitý nebo podlitý malinovým coulis, ozdobený snítky máty.

Doporučení:

Rada sommeliera Davida Krále:Jednoduchý a výborný dezert potřebuje šumivé víno s vyšším zbytkovým cukrem – tedy sekt alespoň v kategorii demi sec (polosuché). V tomto případě padla volba na Bohemia Sekt Prestige demi sec, tradiční metodou vyráběné šumivé víno zařazené do Národního salonu vín pro rok 2012.

Poznámka:

Zdroj: www.bohemiasekt.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy