REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pisciotta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento koláč pochází ze severní Itálie. Servíruje se s jahodovou omáčkou a kopečkem šlehačky.


Ingredience:
Na těsto:
160 gpolohrubé mouky
100 gkrystalového cukru
100 mlextra panenského olivového oleje + na vymazání
50 mldezertního vína Marsala
50 mlmléka
1 lžícekypřicího prášku do pečiva
2 ksvajec
nastrouhaná kůra z 1 citronu
sůl
Na omáčku:
2 lžícevody
250 gjahod
moučkový cukr podle chuti

Postup:

1. Vejce utřeme s krystalovým cukrem do pěny, přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru, sůl, dezertní víno, olivový olej, polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a vše důkladně promícháme
2. Formu na biskupský chlebíček o objemu jeden litr potřeme tenkou vrstvou olivového oleje, vlijeme těsto, vložíme do horní třetiny vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné na 180 °C) a pečeme zhruba 50 minut, po upečení necháme koláč ve formě 10 minut chladnout, pak uvolníme nožem a vyklopíme
3. Těsně před podáváním si připravíme jahodovou omáčku; očištěné jahody nakrájíme na větší kusy (mražené necháme v celku), dáme do hrnce, přilijeme vodu, podle kyselosti ovoce osladíme moučkovým cukrem a za občasného míchání prohřejeme
4. Omáčku servírujeme s kopečkem šlehačky k plátkům koláče.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy