Z upečených zbytků zvěřiny na jemno pomletá pomazánka, ochucená pepřem, hořčicí, slaninou a cibulí.
Ingredience:
250 g | pečené zvěřiny |
50 g | másla |
20 g | slaniny |
1 ks | malé cibule |
2 lžičky | hořčice |
mletý pepř | |
sůl | |
vajíčko natvrdo | |
kyselá okurka | |
paprika v oleji |
Postup:
1. Zbytky pečené zvěřiny zaječí, srnčí, koroptví nebo bažantí (ale vždy jen jeden druh) obereme z kostí
2. Zvěřinu umeleme společně se slaninou (na jemno – můžeme ji umlít dvakrát), přidáme kousek másla, sůl, mletý pepř, hořčici a na drobno pokrájenou (strouhanou) cibuli
3. Vše dobře promícháme a namažeme na pokrájenou veku
4. Ozdobíme vařeným vajíčkem na tvrdo, kyselou okurkou, paprikou v oleji, sardelí apod.