REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka ze zbytků zvěřiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z upečených zbytků zvěřiny na jemno pomletá pomazánka, ochucená pepřem, hořčicí, slaninou a cibulí.


Ingredience:
250 gpečené zvěřiny
50 gmásla
20 gslaniny
1 ksmalé cibule
2 lžičkyhořčice
mletý pepř
sůl
vajíčko natvrdo
kyselá okurka
paprika v oleji

Postup:

1. Zbytky pečené zvěřiny zaječí, srnčí, koroptví nebo bažantí (ale vždy jen jeden druh) obereme z kostí
2. Zvěřinu umeleme společně se slaninou (na jemno – můžeme ji umlít dvakrát), přidáme kousek másla, sůl, mletý pepř, hořčici a na drobno pokrájenou (strouhanou) cibuli
3. Vše dobře promícháme a namažeme na pokrájenou veku
4. Ozdobíme vařeným vajíčkem na tvrdo, kyselou okurkou, paprikou v oleji, sardelí apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy