Stará dobra klasika, pomazánka z vepřové konzervy! Dříve, před 40-50 lety, se tato pomazánka připravovala z vepřových čínských konzerv, které byly kvalitní ale i nedostatkové zboží. Pokud si doma vyrábíte domácí zavařené vepřové maso, pomazánku můžeme udělat i z tohoto vepřového masa, nebo můžete zvolit některou kvalitní vepřovou konzervu, co dnes lze koupit v obchodech.
Ingredience:
500 g | sterilovaného vepřového masa |
1 ks | kyselá okurka |
1 ks | větší cibule |
1/2 lžičky | sladké červené papriky |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vepřové maso v misce vidličkou rozmělníme na drobné kousky.
- Přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku, okořeníme červenou paprikou, solí, pepřem a necháme rozležet.
- Mažeme na pečivo, chutná i skvěle na topinkách.
Text i foto: D. Marounek