REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z uzeného kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Umletá směs z vyuzeného kapra, vepřových jater, uzené slaniny, cibule, česneku, mrkve a koření, sterilovaná.


Ingredience:
800 guzeného kapra
200 gvepřových jater
150 guzené slaniny
2 kscibule
několik stroužků česneku
sterilovaná mrkev
paštikové koření

Postup:

1. Porce uzeného kapra stáhneme z kůže, maso vykostíme
2. V misce je smícháme se strouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou slaninou, mrkví a na kostky nakrájenými játry
3. Směs dvakrát umeleme na masovém strojku (můžeme ještě rozmixovat)
4. Nakonec vmícháme koření, pečlivě prohněteme a plníme do zavařovacích sklenic, navrch klademe lupínky slaniny
5. Sterilujeme první den 1 hodinu, druhý den 45 minut, vždy při teplotě 100 °C.

Doporučení:

Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy