REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečenáče z hrouzků, pstruhů, plotic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí podkůvky obalené v ochucené hladké mouce, usmažené dozlatova a pak sterilované v pikantním nálevu.


Ingredience:
800 g a vícehrouzků, pstruhů nebo plotic
8-10 lžichladké mouky
pepř (koření na ryby)
sůl
Nálev na cca 5 sklenic:
1,8 lvody
0,5 locta
11 kskuliček černého pepře
4 kskuličky nového koření
4 ksbobkového listu
1 lžičkahořčičného semínka
1,5 lžičkycukru
5 lžičeksoli

Postup:

1. Ryby vyvrhneme a očistíme, kůži ponecháme, prosolíme a necháme 24 hodin proležet v chladu, pak je opláchneme, rozporcujeme na podkovy a obalíme v hladké mouce smíchané s kořením
2. Nejlépe ve fritovacím hrnci obalené ryby smažíme do červena
3. Takto upravené ryby můžeme ihned podávat nebo je vyskládáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem, který nejdříve 24 hodin necháme stát, pak ho přecedíme a nakonec znovu uvedeme téměř do varu
4. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 90 °C cca 20 minut.

Poznámka:

Na pečenáče můžeme použít i lipana, candáta nebo štiku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy