Říká se, že chlebíček byl vymyšlen přímo na míru v prvorepublikovém lahůdkářství pro malíře Jana Skramlíka, kterému při práci chybělo něco malého k zakousnutí. Porce byla připravena přesně pro tzv. „dvě až tři kousnutí“. Základem této dokonalé porce byly již od počátku vždy kvalitní suroviny. Proto i vy volte při přípravě těchto skvělých chlebíčků jen ty nejlepší suroviny. Vyplatí se na jídle nešetřit!
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
300 g | květáku |
4 ks | ředkvičky |
1 ks | salátová okurka |
1 ks | stroužek česneku |
2 ks | bagety |
libeček | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Omytý, očištěný květák rozebereme na růžičky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a upečeme v troubě na 200 °C na cca 15 min. do zlatova.
- Vychladlý květák rozmačkáme vidličkou, přidáme nasekaný libeček, utřený česnek, dochutíme solí a pepřem.
- Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C na cca 8 min. do zlatova.
- Bagetu potřeme pomazánkou a dáme na ni nakrájenou ředkvičku a okurku.
Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky a bagety můžete sáhnout po kvalitním chlebu, který nakrájíte na tenké plátky a necháte nasucho opéct v troubě.
Poznámka:Recept k článku: Recepty pro dokonalou zahradní slavnost
zdroj: www.akademiekvality.cz
Pomazánka z červené řepy na toustech
Salátek z pečených rajčat a papriky s bazalkou servírovaný na opečených bagetkách