REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z opečeného lilku, s ořechy a cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční pomazánka vhodná na čerstvé pečivo, toasty i topinky.


Ingredience:
1 ksmladého lilku
1 kscibule
1 ksrozetřeného stroužku česneku
3 lžícejemně mletých vlašských nebo lískových ořechů
4 lžícepomazánkového másla bez příchuti
čerstvá nasekaná bazalka
citronová šťáva
olivový olej
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka a opečeme do červena na olivovém oleji
2. Na stejné pánvi osmažíme i cibulku tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu
3. Oba druhy zeleniny necháme mírně vychladnout
4. Do nádoby vhodné k mixování dáme všechny suroviny
5. Krátce zpracujeme ponorným mixérem a vychladíme v lednici.

Doporučení:

Ořechy můžeme na suché pánvi opražit, ale nutné to není.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy