REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z konzervy tuňáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuňák naložený ve vlastní šťávě, bez nálevu smíchaný s na másle podušenými houbami a pórkem. Pomazánka dochucená pepřem a citronovou šťávou, vhodná namazaná na chlebíčky z veky nebo na chleba.


Ingredience:
200 gkonzervy tuňáka ve vlastní šťávě
100 gžampionů
100 gmajonézy
100 gpórku
citronová šťáva
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Konzerv tuňáka vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev, ve kterém byl naložen
2. Žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a na másle společně podusíme do měkka, směs osolíme
3. Vychladlou směs promícháme s tuňákem, ochutíme citronovou šťávou solí, pepřem a necháme vychladit 4. Pomazánku mažeme na chléb nebo chlebíčkovou veku, zdobíme například proužkem červené papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy