Kuřecí paličky přelité směsí ze sójové omáčky, česneku, kečupu, rajčatové omáčky a mletého pepře, pečené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis pro 4-6 osob: | |
1,6 kg | kuřecích paliček |
300 g | rajčatové omáčky passata (rajský protlak) |
300 g | ostrého kečupu |
4 lžíce | tmavého třtinového cukru |
2-3 ks | stroužků česneku |
100 ml | sójové omáčky |
mletý pepř |
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme a dáme do pekáčku se silným dnem
2. Rajčatovou omáčku passata, kečup, sójovou omáčku, třtinový cukr, mletý pepř, oloupané, utřené stroužky česneku dobře promícháme a nalijeme přes připravené maso
3. Pekáček přiklopíme, dáme do trouby, pečeme při 150 °C doměkka (3 hodiny) a pak hned podáváme.
Servírujeme s vařenými bramborami nebo rýží.