REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečené kachní čtvrtky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve, za nízké teploty, bez podlévání pečené kachní čtvrtky, po 3 hodinách dopečené na kůrčičku při zvýšené teplotě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskachní čtvrtky (chlazené)
voda na podlévání
kmín
sůl

Postup:

1. Maso zbavíme peří a „brček“, nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme
2. Vložíme do suchého kastrolu nebo rendlíku, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, nepodléváme a 3 hodiny si toho vůbec nevšímáme
3. Po této době zvýšíme teplotu na 200 °C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut
4. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli krásně papírově křupavou kůrčičku
5. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších cca 40 minut.

Doporučení:

Podáme se zelím a libovolným knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy