Nejprve, za nízké teploty, bez podlévání pečené kachní čtvrtky, po 3 hodinách dopečené na kůrčičku při zvýšené teplotě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kachní čtvrtky (chlazené) |
voda na podlévání | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Maso zbavíme peří a “brček”, nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme
2. Vložíme do suchého kastrolu nebo rendlíku, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, nepodléváme a 3 hodiny si toho vůbec nevšímáme
3. Po této době zvýšíme teplotu na 200 °C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut
4. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli krásně papírově křupavou kůrčičku
5. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších cca 40 minut.
Podáme se zelím a libovolným knedlíkem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová