REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečená kachna se zázvorem a pomeranči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po menších porcích, v troubě za nižších teplot, upečená kachna obložená cibulí, stroužky česneku a kolečky pomeranče, přelévaná výpekem a potíraná medem ochuceným zázvorem.


Ingredience:
1 kscelé kachny
3 ksstroužky česneku
1-2 kspomeranče
1 kszázvoru
1 kscibule
zázvor mletý
celý kmín
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu rozkrájíme na menší porce, osolíme ze všech stran, naskládáme do pekáče, posypeme kmínem a čerstvě nastrouhaným zázvorem, mezi kousky masa nastrkáme celou omytou cibuli se slupkou a stroužky česneku, neoloupané, ale dobře umyté kolečka pomeranče, podlijeme půl litrem vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 130 °C
2. Po hodině maso polijeme vypečeným sádlem se šťávou, odebereme trochu výpeku, přidáme mletý zázvor a med a kachnu potřeme, ještě přilijeme vodu, pokud se nám hodně vypekla, znova přikryjeme a pečeme další 1 hodinu stále na 130 °C
3. Pak znova maso přelijeme výpekem, kdyby se nám zdálo že se šťáva moc vypekla a bylo by jí málo, ještě přilijeme vodu
4. Nakonec troubu nastavíme na 180 °C, již nepřikrýváme a dopékáme dozlatova.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Romča Langerová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy