REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečená kýta ze selete

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na 2 dny do soli a oleje naložená kýta ze selátka, pomalu pečená za nízké teploty až 2 dny, zabalené v pečícím sáčku, nakonec potřená hořčicí a posypaná strouhankou, zapečená v troubě dokřupava.


Ingredience:
1 kskýty ze selátka
2 hrnkystrouhanky
1 kelímek plnotučné hořčice
voda
pepř
sůl
sáček na pečení

Postup:

1. Maso nasolíme hrubozrnnou solí a polijeme olejem, necháme 2 dny v chladu marinovat
2. Kýtu opět osolíme, posypeme pepřem a vložíme do sáčku na pečení, dobře uzavřeme, podle velikosti masa pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C až 2 dny
3. Upečenou kýtu vytáhneme ze sáčku, oškrábeme všechnu kůži a tuk pod ní, maso ve větší vrstvě potřeme hořčicí a posypeme strouhankou
4. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Poznámka:

Recept z pořadu Prostřeno od paní Gabriely Krumerové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy