REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévkové koření z libečku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tekuté koření vhodné na ochucení polévek, omáček či základů pod maso.


Ingredience:
1 hrneclibečku i se stonky
4 dclvody
2 lžíceslunečnicového oleje.
1 lžícesoli
1 lžícečerstvé majoránky

Postup:
  1. Omytý libeček nasekáme na drobno, pak rozmixujeme v mixéru na hrubo
  2. V hrnci zalité vodou vaříme 15 až 20 minut
  3. Scedíme přes plátýnko
  4. Ochutíme solí, olejem a majoránkou, dáme zpět na zdroj tepla a necháme probublávat tak dlouho, dokud tekutinu nezredukujeme na polovinu
  5. Horké nalijeme do vhodných sklenic s uzávěrem a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy