REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévkové knedlíčky z muchomůrky růžovky (masáků)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky do polévky připravené z hub, paštiky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gmuchomůrek růžovek (masáků)
1 konzervapaštiky Majky
1 kssroužek česneku
1 ksvejce
1 lžícemásla
muškátový květ
strouhanka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Růžovky rozsekáme na jemno a na oleji podusíme do měkka, podušené houby štouchačkou na brambory rozštoucháme na kaši a necháme vychladnout
2. Promícháme s paštikou, přidáme vejce, lžíci másla, strouhanku, ochutíme prolisovaným česnekem, špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a vše důkladně propracujeme
3. Tvoříme knedlíčky které zavaříme do vroucího vývaru nebo použijeme do čiré houbové polévky.

Doporučení:

Knedlíčky se osvědčily v kuřecím i uzeném vývaru, nebo v houbové polévce s pokrájenými holubinkami a zeleninou. Lze vyrobit i větší množství této zavářky a skladovat v mrazáku až 3 měsíce.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy