Knedlíčky do polévky připravené z hub, paštiky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
300 g | muchomůrek růžovek (masáků) |
1 konzerva | paštiky Majky |
1 ks | sroužek česneku |
1 ks | vejce |
1 lžíce | másla |
muškátový květ | |
strouhanka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Růžovky rozsekáme na jemno a na oleji podusíme do měkka, podušené houby štouchačkou na brambory rozštoucháme na kaši a necháme vychladnout
2. Promícháme s paštikou, přidáme vejce, lžíci másla, strouhanku, ochutíme prolisovaným česnekem, špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a vše důkladně propracujeme
3. Tvoříme knedlíčky které zavaříme do vroucího vývaru nebo použijeme do čiré houbové polévky.
Knedlíčky se osvědčily v kuřecím i uzeném vývaru, nebo v houbové polévce s pokrájenými holubinkami a zeleninou. Lze vyrobit i větší množství této zavářky a skladovat v mrazáku až 3 měsíce.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek