REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze zeleného hrášku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle orestovaný čerstvý, nebo i zmražený hrášek, zalitý vodou, povařený doměkka, pak rozmixovaný, zamíchaný do uzeného vývaru. Polévka servírovaná ozdobená rohlíkovými krutonky.


Ingredience:
500 gzeleného hrášku
1 lsilného uzeného vývaru
200 mlvody
5 lžicmásla
2 ksstroužku česneku
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Hrášek (čerstvý nebo mražený) orestujeme na čtyřech lžících másla, osolíme, zalijeme vodou a vaříme do změknutí
2. Pak jej s troškou vývaru rozmixujeme (část si necháme v celku na dozdobení hotového pokrmu)
3. Rozmixovaný hrášek vložíme do uzeného vývaru a povaříme
4. Polévku dochutíme rozdrceným česnekem, solí, pepřem a majoránkou
5. Nakonec v polévce rozpustíme lžíci másla a podáváme s osmaženou houstičkou.

Doporučení:

Pokud chcete, můžete polévku ještě zahustit světlou máslovou jíškou, zjemnit smetanou a dozdobit dokřupava opraženou slaninkou.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy