Tip jak zpracovat zbylou bramborovou kaši, prostě z ní připravte skvělou krémovou polévku! Dozdobit ji pak můžete například opečenou uzeninou a chlebovými krutony.
Ingredience:
400 g | bramborové kaše (z předchozího dne) |
20 g | másla |
300 ml | mléka |
300 ml | vývaru |
5 ml | oleje |
2-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | snítky tymiánu |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl | |
Na ozdobu: | |
150-200 g | anglické slaniny |
100 g | staršího chleba |
Postup:
- Oloupanou cibuli a stroužky česneku nakrájíme na nadrobno. Do hrnce hodíme máslo, necháme ho rozpustit, pak ho zakápneme trochou oleje, zahřejeme, cibuli a česnek orestujeme.
- Jakmile cibule zezlátne, přidáme do hrnce bramborovou kaši, nalijeme vývar a mléko, vše promícháme, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme také snítky tymiánu, vaříme 10 minut, občas zamícháme.
- Na sucho opečeme slaninu na pánvi, pěkně dokřupava, pak ji dáme stranou, na mastné pánvi po slanině opečeme zprudka na kousky pokrájený chléb.
- Polévku podáváme horkou, jednotlivé porce servírujeme ozdobené opečenou slaninou a chlebovými krutony.