REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z vývaru po vaření nových brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naše babičky využily v kuchyni vše, třeba i vodu zbylou po vaření nových brambor z které připravovaly tuto chutnou polévku.


Ingredience:
1 kgnových brambor
0,7 lvody
2 dlmléka
2 ksvejce
1 kshouska
1 lžičkamásla
petrželka
libeček
pažitka
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Brambory oškrábeme a opereme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme snítku libečku, špetku kmínu, osolíme
  2. Brambory uvaříme do měkka, vodu z brambor slijeme, tu použijeme, brambory využijeme v kuchyni do jiného receptu
  3. Do vody z brambor nalijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehaly 2 vejce, uvedeme znovu do varu, až se vejce srazí
  4. Hotovou polévku zjemníme lžičkou másla, dochutíme solí, pepřem
  5. Polévku nalijeme do talířů, přidáme kostičky na sucho opečené housky a posypeme nasekaným libečkem, pažitkou, petrželkou.
Doporučení:

Uvařené brambory se podávaly jako druhý chod například s rozhudou (tvaroh rozmíchaný s cibulí, mlékem, pažitkou).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy