Recept na polévku z Velké Británie.
Ingredience:
1 ks | středně velká volská oháňka |
2 ks | malé vodnice |
2 ks | mrkve |
2 ks | cibule |
4 ks | vnější řapíky celeru (kousek bulky celeru) |
2 l | studené vody |
špetka tymiánu | |
bobkový list | |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Z oháňky odstraníme lůj a vytavíme jej, nasekáme na kousky, opláchneme, osušíme a rychle opečeme na vytaveném loji
2. Oháňku zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, mletý pepř, petrželku, bobkový list, tymián, vše přihřejeme k varu a dále vaříme na velmi mírném ohni, až maso změkne
3. Ke konci zeleniny přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky
4. Větší kousky masa podáváme se zeleninou jako samostatný chod a menší kousky masa vykostíme a podáváme v polévce, kterou jsme odmastili a z níž jsme odstranili petrželku a bobkový list.
– Je dobré polévku připravit několik hodin před podáváním, potom ji vychladit a ztuhlý tuk sejmout a před podáváním polévku opět ohřát.