REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skotská krabí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční skotská polévka zahuštěná rýžovou kaší a krabím masem uvařeným v mléce.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kraba
nebo
175 gmraženého či konzervovaného krabího masa
90 gdlouhozrnné rýže
6 dlrybího vývaru
6 dlnízkotučného mléka
3-4 lžícekysané smetany
1 lžícepasty z ančoviček
1 lžícejemně nasekané petrželky
2 lžičkylimetové nebo citrónové šťávy
pepř
sůl
pažitka na ozdobení

Postup:

1. Obereme z kraba všechno hnědé a bílé maso a dáme ho stranou, maso z klepet pokrájíme a dáme úplně bokem
2. Do pánve nalijeme mléko, dáme rýži a pomalu přivedeme k varu, přikryté pokličkou na mírném plameni 20 minut povaříme
3. K rýži do mléka přidáme bílé a hnědé maso, osolíme, opepříme a dále vaříme na mírném ohni dalších 5 minut
4. Necháme mírně vychladnout, pak vše protlačíme přes cedník nebo rozmixujeme v mixéru dohladka
5. Polévku přelijeme do čisté pánve, přilijeme rybí vývar a přidáme uschované maso z klepet, pomalu přivedeme k varu, přitom polévku dochutíme pastou z ančoviček a limetkovou nebo citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme černým pepřem
6. Na mírném plameni povaříme další 2-3 minuty, přidáme nasekanou petrželku a kysanou smetanu
7. Horkou polévku servírujeme zdobenou pokrájenou pažitkou.

Doporučení:

Tento recept lze i obměnit, místo lžíce petrželky můžete dát 1 lžičku tymiánu. Kysanou smetanu lze vynechat.

Poznámka:

Recept na rybí vývar nejdete zde: Rybí vývar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy