REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z pečených rajčátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak sám název napovídá, jedná se o polévku z pečených cherry rajčátek servírovanou ozdobenou lístky bylinek a krutony ciabatty.


Ingredience:
900 gcherry rajčátek
3 lžíceolivového oleje
1 hrstzelených listů bazalky
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší nejlépe červené cibule
1 kschilli papričky
sůl

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli smícháme spolu s nadrobno nasekaným česnekem a chilli papričkou zbavenou jadřince
2. Přidáme omytá cherry rajčátka, 2/3 celá a 1/3 rozpůlená, 2 lžíce olivového oleje, zamícháme, směs osolíme a pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C 30 minut
3. Ciabattu nakrájíme na kostičky, nebo jen natrháme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na suchém plechu v troubě dozlatova 4. Upečenou rajčatovou směs rozmixujeme dohladka, přilijeme 300 ml horké vody a hrst bazalky, opět vše chvíli mixujeme
5. Polévku před podáváním zahřejeme a servírujeme ozdobenou lístky bazalky a krutony z ciabatty.

Doporučení:

Kdo má rád polévky více do sladka, může tuto polévku mírně osladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy