REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z mlíčí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá polévka z italské kuchyně na využití mlíčí, například z kapra, ale i jiné bílé ryby.


Ingredience:
400 gmlíčí z bílé ryby
4 ksstroužky česneku
4 ksrajčata
1 kscibule
1 kskousek celeru
1 lvody
1 dlbílého vína
citronová šťáva
olivový olej
bazalka
houska
pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájený celer, česnek, oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme
2. Podlijeme vínem, přidáme vodu a vaříme, až jsou rajčata měkká a rozdušená na kaši
3. Přidáme nakrájené mlíčí, ztlumíme oheň a opatrně uvaříme, abychom ho nerozvařily
4. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, případně přisolíme, opepříme
5. Horkou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou bazalku a doplníme o opečené kostičky housky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy