REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z hub a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská polévka z oloupaných rajčat, lesních hub, zeleninového vývaru, nastrouhaného parmezánu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 glesních hub
250 goloupaných rajčat
60 gnastrouhaného parmezánu
6 kskrajíčků bílého chleba
2 ksstroužky česneku
1 lzeleninového vývaru
6 lžicolivového oleje
2 lžícemásla
čerstvý tymián
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, pak ho v hrnci na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova
2. Přidáme nakrájené houby a dusíme je asi 5 minut
3. Do hrnce přidáme nakrájená rajčata, vývar, sůl a pepř, přivedeme k varu, potom snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a mírným varem polévku provařujeme asi 20 minut
4. Ke konci vsypeme lístky tymiánu
5. Bílý chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme ho na másle dozlatova
6. Krutony rozdělíme do talířů, posypeme je parmezánem a přelijeme horkou polévkou, ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy