REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z hovězí oháňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí oháňka byla u našich babiček velmi oblíbená na kvalitní polévku. Oháňku dnes seženete spíše u soukromých řezníků nebo na soukromých porážkách. Recept je původní z kuchařky Anny Kejřové Zlatá kuchařka s rozpočty z roku 1928.


Ingredience:
700 ghovězí oháňky
150 gkořenové zeleniny
50 gcibule
40 gmásla
3 kscelého pepře
2 kskuličky nového koření
1/2 ksbobkového listu
zelená petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Oháňku omyjeme a v kloubech nasekáme na kousky
2. Na větší rendlík dáme 40 g másla, zpěníme v něm 50 g cibule, přidáme 150 g nakrájené kořenové zeleniny, mrkev, petržel a celer
3. Přidáme divoké koření a osmažíme zeleninu do zlatova
4. Pak přidáme nasekanou oháňku, podlijeme naběračkou slabší polévky a dusíme asi 1 hodinu do měkka
5. Měkkou oháňku zalijeme slabší polévkou z kostí a vaříme ještě půl hodiny
6. Když je oháňka měkká, vyjmeme ji drátěnou naběračkou z polévky a zbavíme kostiček a maso nasekáme
7. Polévku osolíme, přidáme do ní usekané maso a okořeníme lžičkou nasekané petrželky a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy