REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z bílých fazolí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá až nažloutlá polévka typické vůně a chuti po fazolích.


Ingredience:
1,5 lvody
150 gbílých fazolí
60 gkořenové zeleniny
(mrkev, celer, petržel)
30 ghladké mouky
30 gtuku
1 ksvětší cibule
mletá paprika
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Bílé fazole několikrát pečlivě propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet, aby dobře nabobtnaly,nabobtnalé fazole vaříme téměř doměkka
2. Zvlášť uvaříme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu
3. Na tuku zpěníme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku (viz: jíšky)
4. Světlou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem a odvarem z fazolí, přidáme mletý pepř,mletou papriku, česnek utřený se solí a za občasného míchání vaříme ještě cca 15 minut
5. Polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a krátce povaříme.

Doporučení:

– Uvařenou zeleninu můžeme také přidat do hotové polévky- K polévce podáváme smaženou housku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy