REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka podle Parmentiéra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Propagátor brambor ve Francii A. A. Parmentiér (1737-1813) proslul i svými recepty, které se vaří dodnes. Na jeho proslulé pokrmy z brambor chodila řada hostů i labužníků, například i budoucí americký prezident B. Franklin. Vyzkoušejte jeho polévku.


Ingredience:
300 goloupaných brambor
100 gstrouhaného sýru
150 mlsladké smetany
1 lvody
1 lžičkamásla
pepř
sůl
Ostatní:
plátky toastového chleba potřené česnekem

Postup:

1. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, vhodíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 20 minut
2. V misce ušleháme nastrouhaný sýr se smetanou, směs vlijeme do polévky, promícháme a na mírném ohni povaříme až se sýr rozpustí
3. Polévku ochutíme pepřem, solí, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s plátky opečeného toastového chleba potřeného česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy