REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka „Petite marmite“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar ze slepice uvařené spolu s telecí kostí, kořením a zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1/2 ksslepice
1 kstelecí kosti
1 ksmalého pórku
1 kshřebíčku
1 ksmrkve
1 kscibule
1,5 lvody
120 gzelí
kousek bobkového listu
špetka tymiánu
kousek vodnice
kousek celeru
pepř
sůl
Na přílohu:
strouhaný sýr
2 ksplátky žemlovky
máslo

Postup:

1. Do studené vody dáme slepici, telecí kost, sůl, koření, cibuli, do které jsme vpíchli hřebíček, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme 2 hodiny
2. Slepici vyjmeme, polévku vychladíme, odstraníme všechen tuk a přecedíme ji
3. Část masa a zeleninu (s vyjímkou zelí) nakrájíme na kostičky, vložíme do polévky a vaříme, až je zelenina měkká
4. Zelí drobně nakrájíme, uvaříme zvlášť, měkké scedíme a dáme do polévky.

Poznámka:

Příloha: Podáváme s kostičkami žemlovky opečenými na másle a se strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy