REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Normandský květákový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná krémová polévka připravená z uvařeného květáku, hovězího vývaru, vaječných žloutků, mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvelkého květáku
2 ksžloutky
8 dlhovězího vývaru z masa a morkových kostí
35 gmásla
1 šálekmléka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě
2. Zbytek vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutiny propasírujeme měkký květák
3. Povaříme asi 8 minut a pak přilijeme 2/
3 dávky mléka, znovu krátce povaříme
4. Odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka
5. Polévku dle chuti okořeníme pepřem, dle chuti osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy