REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Normandská rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Treska a kousek langusty v zeleninovém vývaru.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gtresky
80 guvařeného masa z langusty (můžeme použít konzervu)
1,5 dlsmetany
1 dlbílého vína
1,2 lvody
1 ksrajčete
1 ksmrkve
1 ksstroužek česneku
2 lžícestrouhanky
malý kousek celeru
mletý muškátový oříšek
mletý pepř
majoránka
petrželka
fenykl
sůl

Postup:

1. Tresku, langustu (chatku), zeleninu, koření, bylinky, víno a sůl zalijeme studenou vodou, přihřejeme k varu a vaříme 25 minut
2. Polévku přecedíme, z ryby a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy
3. V hmoždíři rozetřeme maso z langusty společně se strouhankou, dáme do hrnce
4. Postupně ji zředíme vývarem, osolíme, okořeníme
5. Nakonec přidáme zvlášť ohřátou smetanu a nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.

Doporučení:

Polévku můžeme zjemnit 2 žloutky rozmíchanými ve dvou lžících vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy