REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Normandská cibulačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na drobno pokrájená cibule, orestovaná, zalitá vodou, podušená, zapečená s plátky veky a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
600 gcibule
200 gnastrouhaného sýra
50 gmásla
30 ghladké mouky
1,25 lvody
1,5 dlbílého vína
tenké krajíčky bílé veky
černý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli očistíme a pak ji nadrobno pokrájenou zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zarestujeme, podlijeme vínem, zamícháme a nakonec přilijeme vodu
2. Cibulový základ osolíme, dochutíme pepřem a asi 35 minut povaříme, pak tekutinu přecedíme a rozvařenou cibulku dáme stranou
3. Dno zapékací mísy pokryjeme krajíčky veky, na tu navršíme připravenou cibuli, kterou hustě posypeme strouhaným sýrem, vrstvy střídáme
4. Nakonec nalijeme do misky velice opatrně cibulový vývar, počkáme, až se polévka vsákne a pak polévku zasypeme nastrouhaným sýrem
5. Misku s polévkou dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 15 minut zapékáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy