REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Poleva na zdobení perníčků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na cukrovou polevu.


Ingredience:
1 ksbílek
140 gmoučkového cukru

Postup:

1. Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička)
2. Přidáme bílek a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne jemná bílá poleva
3. Pokud je poleva moc tuhá, přidáme pár kapek vody a naopak pokud je moc řídká, přidáme cukr
4. Polevu plníme do papírového kornoutu z pergamenového papíru nebo do speciálního zdobícího sáčku s plastovou trubičkou, můžeme začít zdobit např. perníčky….

Doporučení:

Do polevy můžeme přidat pár kapek citrónu, bude příjemně nakyslá.Lze obarvit potravinářským barvivem, můžeme zdobit i barevnými motivy.

Poznámka:

Zakoupený zdobící sáček určený přímo ke zdobení perníků vám práci podstatně ulehčí a hlavně pro začátečníky je to nejsnadnější způsob zdobení perníků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy