Klasický recept na cukrovou polevu. Do této základní polevy můžeme ještě přidat pár kapek citrónu, bude příjemně nakyslá. Lze ji ale také obarvit potravinářským barvivem, pak můžeme perníčky zdobit i barevnými motivy.
Ingredience:
1 ks | bílek |
140 g | moučkového cukru |
Postup:
- Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička).
- Přidáme bílek a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne jemná bílá poleva.
- Pokud je poleva moc tuhá, přidáme pár kapek vody a naopak pokud je moc řídká, přidáme cukr.
- Polevu plníme do papírového kornoutu z pergamenového papíru nebo do speciálního zdobícího sáčku s plastovou trubičkou, můžeme začít zdobit perníčky.
Do polevy můžeme přidat pár kapek citrónu, bude příjemně nakyslá. Lze obarvit potravinářským barvivem, můžeme zdobit i barevnými motivy.
Poznámka:Zakoupený zdobící sáček určený přímo ke zdobení perníků vám práci podstatně ulehčí a hlavně pro začátečníky je to nejsnadnější způsob zdobení perníků.