REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankový salát se sýrem a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařené pohanky, s jablky, ředkvičkami, pórkem, sýrem, zakapaný olejem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
150 gementálu
150 gpohanky
1 kssvazku ředkvičky
3 ksjablek
1 ksmenšího pórku
1 kscitrón (šťáva)
2 lžíceoleje
1 lžičkasladké červené
papriky
sůl

Postup:

1. Pohanku propláchneme, scedíme, necháme okapat a nasucho opražíme
2. Zalijeme dvojnásobným množství vody a na mírnémplameni vaříme (10-15 minut) doměkka
3. Scedíme a necháme vychladnout
4. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou z půlky citrónu (aby nezhnědla)
5. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, sýr na menší kostičky a pórek na tenká kolečka
6. Vše vložíme do mísy, přidáme uvařenou pohanku, zakapeme olejem, citrónovou šťávou z druhé půlky citrónu, okořeníme mletou červenou paprikou, podle potřeby osolíme a zlehka promíchá.

Doporučení:

– Pohanku nemusíme vždy vařit, po 8hodinovém máčení je dostatečně měkká a můžeme ji jíst syrovou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy