Salát z uvařené pohanky, s jablky, ředkvičkami, pórkem, sýrem, zakapaný olejem a citrónovou šťávou.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
150 g | ementálu |
150 g | pohanky |
1 ks | svazku ředkvičky |
3 ks | jablek |
1 ks | menšího pórku |
1 ks | citrón (šťáva) |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | sladké červené |
papriky | |
sůl |
Postup:
1. Pohanku propláchneme, scedíme, necháme okapat a nasucho opražíme
2. Zalijeme dvojnásobným množství vody a na mírnémplameni vaříme (10-15 minut) doměkka
3. Scedíme a necháme vychladnout
4. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou z půlky citrónu (aby nezhnědla)
5. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, sýr na menší kostičky a pórek na tenká kolečka
6. Vše vložíme do mísy, přidáme uvařenou pohanku, zakapeme olejem, citrónovou šťávou z druhé půlky citrónu, okořeníme mletou červenou paprikou, podle potřeby osolíme a zlehka promíchá.
– Pohanku nemusíme vždy vařit, po 8hodinovém máčení je dostatečně měkká a můžeme ji jíst syrovou.