Langoše připravené z pohankového těsta, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | pohankové mouky |
70 g | polohrubé mouky |
7 g | sušených kvasnic |
1 ks | vejce |
3 lžíce | vody |
2 lžíce | rostlinného oleje |
2 lžíce | medu |
1 lžíce | cukru |
250 ml | mléka |
špetka jedlé sody | |
sůl | |
tuk na smažení | |
med na přelití |
Postup:
1. Mléko smícháme s cukrem, povaříme, necháme vychladnout a pak přilijeme kvasnice rozpuštěné ve vodě
2. Z pohankové mouky, polohrubé mouky, rozdělaného mléka a oleje vypracujeme hladké těsto, které necháme 4 hodiny odpočinout
3. Pak do těsta zamícháme med, špetku jedlé sody, sůl, rozklepnuté vejce a opět propracujeme
4. Z těsta vytvarujeme asi půl centimetru tlusté placičky, které smažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova
5. Podáváme teplé a polité medem.