REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové langoše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Langoše připravené z pohankového těsta, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gpohankové mouky
70 gpolohrubé mouky
7 gsušených kvasnic
1 ksvejce
3 lžícevody
2 lžícerostlinného oleje
2 lžícemedu
1 lžícecukru
250 mlmléka
špetka jedlé sody
sůl
tuk na smažení
med na přelití

Postup:

1. Mléko smícháme s cukrem, povaříme, necháme vychladnout a pak přilijeme kvasnice rozpuštěné ve vodě
2. Z pohankové mouky, polohrubé mouky, rozdělaného mléka a oleje vypracujeme hladké těsto, které necháme 4 hodiny odpočinout
3. Pak do těsta zamícháme med, špetku jedlé sody, sůl, rozklepnuté vejce a opět propracujeme
4. Z těsta vytvarujeme asi půl centimetru tlusté placičky, které smažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova
5. Podáváme teplé a polité medem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy