REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kynuté rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z kynutého těsta plněné náplní z ořechů, povidel a rumu, pečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
250 gmásla
40 gmoučkového cukru
25 gdroždí
100 mlmléka
2 ksžloutků
vejce na potření
sůl
Na náplň:
1 lžička mleté skořice
2 lžícerumu
200 gmletých vlašských ořechů
200 gšvestkových povidel

Postup:

1. Rozdrobené droždí smícháme s moučkovým cukrem, vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosijeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme žloutky, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladničce 30 minut odpočinout
3. Potom těsto rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na kulatý plát o průměru 30 cm a necháme na vále přikryté utěrkou 20 minut kynout
4. Mezitím na jemno mleté vlašské ořechy smícháme se švestkovými povidly, rumem a mletou skořicí
5. Pak rozválené plátky rozdělíme na 6 trojúhelníků, na kraj každého dáme lžíci připravené náplně, pak je vždy od nejširší strany stočíme do rohlíčků, rozložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a ihned pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
6. Po vychladnutí rohlíčky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy