REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanka na ruský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víte jak správně a chutně upravit pohanku? Nevíte? Nevadí! Zde je recept jak se připravuje v Rusku nebo na Ukrajině.


Ingredience:
1 šálekpohanky
2 šálkyvody
1 kscibule
80 gslaniny
petrželka
jpepř
ole
sůl

Postup:
  1. V pánvi rozehřejeme olej, nasypeme čistou suchou pohanku, restujeme, až pohanka začne příjemně vonět
  2. Nyní zalijeme 2 šálky vody, ztlumíme zdroj tepla, vaříme, až pohanka změkne, pak přikryjeme poklicí, pohanka dojde a absorbuje zbytek vody, celé to trví cca 15 minut
  3. V druhé pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, za stálého mícháni restujeme, až cibule zezlátne
  4. Pohanku v pánvi osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, posypeme uškvařenou slaninou s cibulí a nasekanou petrželkou.
Doporučení:

Chceme-li dělat pohanku na sladko, místo vody zalijeme mlékem, na závěr ochutíme cukrem a vmícháme sušené nebo čerstvé ovoce, i zde platí poměr 1:2, tedy 1 šálek pohanky a 2 šálky mléka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy