Bílé ryby jsou často mezi rybáři považované za podřadné. Maso cejna, plotice, perlína, karasa, podoustve atd. je však velmi chutné, nevýhodou je velké množství svalových kůstek v jejich mase. Komu kosti nevadí, ten si však může třeba právě na ploticích moc a moc pochutnat.
Ingredience:
200 g a více | plotic (nebo jiné bílé ryby) |
červená paprika | |
hladká mouka | |
máslo | |
citrón | |
kmín | |
sůl | |
zelené listy petrželky na ozdobu |
Postup:
1. Očištěné a vykuchané ryby omyjeme a naporcujeme, porce ryb osolíme a necháme chvíli odpočinout
2. Ryby osušíme a obalíme v hladké mouce smíchané s červenou mletou paprikou
3. Opékáme na másle, z obou stran, až je ryba propečená a má zlatou kůrčičku
4. Na talíři hotové rybí maso ještě okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou, podáváme s chlebem, vařeným bramborem a pod.