REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílé ryby jsou často mezi rybáři považované za podřadné. Maso cejna, plotice, perlína, karasa, podoustve atd. je však velmi chutné, nevýhodou je velké množství svalových kůstek v jejich mase. Komu kosti nevadí, ten si však může třeba právě na ploticích moc a moc pochutnat.


Ingredience:
200 g a víceplotic (nebo jiné bílé ryby)
červená paprika
hladká mouka
máslo
citrón
kmín
sůl
zelené listy petrželky na ozdobu

Postup:

1. Očištěné a vykuchané ryby omyjeme a naporcujeme, porce ryb osolíme a necháme chvíli odpočinout
2. Ryby osušíme a obalíme v hladké mouce smíchané s červenou mletou paprikou
3. Opékáme na másle, z obou stran, až je ryba propečená a má zlatou kůrčičku
4. Na talíři hotové rybí maso ještě okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou, podáváme s chlebem, vařeným bramborem a pod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy