REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné rybí balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filátka z candáta plněná směsí rukoly a špenátu, stočená, obalená slaninou a v pánvi opečená.


Ingredience:
600 gfiletů z candáta
100 gmásla
100 mlbílého vína
2 lžíceolivového oleje
8 ksplátků anglické slaniny
cherry rajčátka na ozdobu
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2 lžíceolivového oleje
80 grukoly
40 gbaby špenátu
1 ksčervené cibule

Postup:

1. Rukolu i baby špenát omyjeme a necháme okapat
2. Na náplň ve větší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dorůžova oloupanou na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme rukolu i špenát, vše zprudka orestujeme a sundáme z tepla
3. Filety z candáta omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, každé filátko v polovině nařízneme a vzniklou kapsu naplníme částí směsi rukoly se špenátem, poté naplněné ryby zabalíme a obtočíme plátky anglické slaniny
4. Potom v pánvi na rozehřátém oleji rybí balíčky na mírném plameni pod pokličkou opékáme z každé strany asi 5 minut, pak je vyndáme, do výpeku nalijeme bílé víno, chvíli ho povaříme, dokud se tekutina mírně neodpaří, vmícháme máslo, vložíme zpět rybí balíčky a už jen prohřejeme 5. Rybí balíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme cherry rajčátky a podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy