Vyzkoušejte také tento recept z dílny Menu Gold na plněné papriky mletým masem, pilafem a dalšími dobrotami, servírované s tomatovou omáčkou připravenou z drcených rajčat, cukru soli a pepře.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
4 ks | papriky |
2 ks | vajec |
200 g | mletého masa |
280 g | drcených rajčat |
160 g | pilafu Menu Gold |
100 g | cibule |
50 g | sýru eidam |
50 g | kukuřice |
50 g | cukru |
50 ml | slunečnicového oleje |
zeleninový vývar | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou polovinu cibule, přimícháme předem uvařený pilaf Menu Gold v zeleninovém vývaru, nastrouhaný sýr a rozmíchaná vajíčka. Dochutíme solí a pepřem.
- Na další pánvi orestujeme na cibulce mleté maso, to také dochutíme solí a pepřem.
- Obě směsi smícháme.
- Vydlabané papriky naplníme připravenou směsí, vyložíme na plech a pečeme při 180°C.
- Podáváme zalité tomatovou omáčkou z drcených rajčat dochucenou cukrem, solí a pepřem.
Jako přílohu volíme rýži, pečivo nebo i jinou přílohou.
Poznámka:TIP – Pilaf Menu Gold:
Díky sypké směsi Menu Gold uvaříte zdravý oběd s minimem námahy. Stačí na slunečnicovém oleji lehce osmažit 1 díl směsi, po chvíli přidat 3 díly vody a sůl. Povaříme 10 minut, poté odstavíme a necháme dojít. Směs obsahuje 90 % bulguru, červenou čočku a zeleninovou směs.