REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný lilek zapečený s pecorinem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směsí z rajčat, kuskusu, hlívy, česneku, bazalky, fety … naplněné vydlabané půlky lilků, zapečené v troubě posypané nastoruhaným pecorinem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 kslilky
2 ksstroužky česneku
2 ksjarní cibulky
1 konzervanakládaných rajčat
2 hrnkyvývaru
1 hrnekkuskusu
1 hrstbazalky
100 gsýra feta
100 gsýra pecorino
100 ghlívy ústřičné
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuskus nasypeme do misky a zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme a necháme asi 10 min odstát
  2. Lilky přepůlíme podélně, osolíme a necháme 30 minut v klidu, pak je opláchneme ve studené vodě, okapané vydlabeme
  3. Do kuskusu vmícháme nasekaná rajčata i s nálevem, na nudličky pokrájenou hlívu, utřený česnek, dužinu z lilků, nasekanou jarní cibulku a bazalku, nakonec i nadrobený sýr Feta, vše dochutíme solí a pepřem, promícháme
  4. Půlky lilků naplníme připravenou směsí, položíme je do pekáčku, mírně je podlieme vodou, povrch zakápneme olivovým olejem, ten nakonec poklademe nastrouhaným sýrem Pecorino
  5. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme tak 60 minut.
Doporučení:

1 hrnek – 250 ml

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy