REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný lilek na orientální způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečené půlky lilku vydlabané, naplněné orestovanou směsí z pánve z dužiny lilků, rajčat, paprik a koření, nakonec opět zapečené v troubě.


Ingredience:
2 kslilky
100 guvařeného kuskusu
4 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená paprika
1 kscibule
olivový olej
pepř
kari
sůl

Postup:
  1. Lilek podélně rozkrojíme, vložíme do trouby na plech, osolíme a necháme 20 minut péct
  2. Necháme vychladnout, upečenou dužninu, vydlabeme lžičkou, slupky odložíme stranou
  3. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata, nakrájeno upečenou dužninu z lilků, ochutíme drceným česnekem, kari, pepřem a solí, směs podusíme do měkka
  4. Do směsi přidáme uvařený kuskus, promícháme
  5. Směsí naplníme vydlabané lilky a dáme na 10 minut zapéct do trouby
  6. Zapečený lilek posypeme nasekanou petrželkou, cibulkou a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy