REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený celer plněný nádivkou ze šunkového salámu, sýra, celerové dužiny a petrželky, v troubě zapečený.


Ingredience:
1 ksvětšího celeru (nebo 2 menší)
1 lžícetuku na vymazání
citronová šťáva
masový vývar
voda
sůl
Na náplň:
100 guzeného sýra
100 gšunkového salámu
1 lžícenasekané petrželové natě
4 ksvajec
mletý pepř

Postup:

1. Celer očistíme, dužinu částečně vydlabeme (dáme stranou), pak ho pokapeme citronovou šťávou, vložíme do osolené vody, povaříme 7 minut, vyndáme a necháme okapat
2. Vejce rozšleháme, přidáme na jemno nakrájenou vydlabanou celerovou dužinu, na drobno nasekanou petrželovou nať, nastrouhaný uzený sýr, na kostičky nakrájený šunkový salám a mletý pepř
3. Vše spolu promícháme, nádivkou naplníme vydlabaný celer, dáme do tukem vymazaného pekáčku, podlijeme masovým vývarem a zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy