REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný paprikový lusk a rajská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso smíchané s rýží, napěchované do paprik, upečené v troubě doměkka. Plněné papriky servírované přelité horkou rajskou omáčkou, spolu s dušenou rýží, knedlíky nebo klidně i jen tak, bez ničeho …


Ingredience:
Na plněné papriky:
8-10 ksrůznobarevných paprik
4 kskuličky nového koření
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 ksvejce
500 gmleté vepřové plece
1/2 hrnku (250 ml)dlouhozrnné rýže
2 lžícesádla nebo kvalitního oleje
50 mlsmetany na vaření 12 %
pepř
sůl
Na rajskou omáčku:
1 lrajčatové šťávy 100 %
1 malá konzervarajčatového protlaku
3 lžícehladké mouky
2 lžícestrouhaného perníku
2 lžícesádla
3 kshřebíčky
2 kscibule
kousek celé skořice
kvalitní kečup
cukr dle chuti
sůl

Postup:

1. Maso promícháme se smetanou, kořením, česnekem a necháme uležet (klidně přes noc), do uleželého masa přidáme vejce, vychladlou, uvařenou rýži, doladíme chutě a pomocí koktejlové lžičky nebo rukojetí vařečky napěchujeme masovou směs do omytých, jadřinců zbavených paprik
2. Naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a nové koření, tuk, podlejeme trochou vody a pod pokličkou pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 40 minut, pak odklopíme, snížíme teplotu a pečeme ještě 15 minut
3. Hotové papriky servírujeme přelité horkou rajčatovou omáčkou, jako příloha se hodí dušená rýže, knedlík nebo klidně i nic … je tam přece ta rýže.

Příprava omáčky:
1. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, přidáme koření, zalejeme rajčatovou šťávou, přidáme protlak, hrnek kečupu, přidáme hřebíček a skořici, sůl, cukr
3. Na mírném ohni necháme provářet cca 15 minut
4. Nakonec přidáme výpek z paprik, doladíme chutě a propasírujeme přes jemné sítko.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy