REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný paprikový lusk a rajská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso smíchané s rýží, napěchované do paprik, upečené v troubě doměkka. Plněné papriky servírované přelité horkou rajskou omáčkou, spolu s dušenou rýží, knedlíky nebo klidně i jen tak, bez ničeho …


Ingredience:
Na plněné papriky:
8-10 ksrůznobarevných paprik
4 kskuličky nového koření
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 ksvejce
500 gmleté vepřové plece
1/2 hrnku (250 ml)dlouhozrnné rýže
2 lžícesádla nebo kvalitního oleje
50 mlsmetany na vaření 12 %
pepř
sůl
Na rajskou omáčku:
1 lrajčatové šťávy 100 %
1 malá konzervarajčatového protlaku
3 lžícehladké mouky
2 lžícestrouhaného perníku
2 lžícesádla
3 kshřebíčky
2 kscibule
kousek celé skořice
kvalitní kečup
cukr dle chuti
sůl

Postup:

1. Maso promícháme se smetanou, kořením, česnekem a necháme uležet (klidně přes noc), do uleželého masa přidáme vejce, vychladlou, uvařenou rýži, doladíme chutě a pomocí koktejlové lžičky nebo rukojetí vařečky napěchujeme masovou směs do omytých, jadřinců zbavených paprik
2. Naskládáme do pekáčku, přidáme bobkový list a nové koření, tuk, podlejeme trochou vody a pod pokličkou pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 40 minut, pak odklopíme, snížíme teplotu a pečeme ještě 15 minut
3. Hotové papriky servírujeme přelité horkou rajčatovou omáčkou, jako příloha se hodí dušená rýže, knedlík nebo klidně i nic … je tam přece ta rýže.

Příprava omáčky:
1. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, přidáme koření, zalejeme rajčatovou šťávou, přidáme protlak, hrnek kečupu, přidáme hřebíček a skořici, sůl, cukr
3. Na mírném ohni necháme provářet cca 15 minut
4. Nakonec přidáme výpek z paprik, doladíme chutě a propasírujeme přes jemné sítko.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy