REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné závitky z lína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky s nádivkou provoněnou bylinkami.


Ingredience:
2 kglínů
150 ghříbků
50 gmásla
50 ghladké mouky
2 ksvajec
2 kskarotky
2 kscibule
1 kspórku
1 ksceleru
1 kshousky
4 lžícebílého vína
bylinková směs: petrželka, pažitka,
bazalka, estragon, majoránka, tymián
několik zrnek pepře
tuk na pánev
strouhanka
sůl

Postup:

1. Z ryb usekáme hlavy, podélně je rozřízneme, zbavíme velkých kostí a omyjeme
2. Hlavy a kosti vložíme do nádoby s nakrájenou, předem očištěnou zeleninou a vaříme asi půl hodiny
3. Z části ryb si připravíme řezy a zbytek použijeme na směs
3. Připravíme směs z části sekaného rybího masa, cibule, hříbků, housky namočených v mléce, které společně podusíme na másle, osolíme, opepříme a spojíme se dvěma vejci
3. Rybí řezy zbavíme kostí a plníme 4. Závitky svážeme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a v rozpáleném tuku osmažíme
5. Osmažené závitky srovnáme do hliněné nádoby, zalijeme rybím vývarem, vínem a dusíme asi 20 minut.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem nebo opékaným bramborem.

Poznámka:

Více o línovy najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Lín obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy