Závitky s nádivkou provoněnou bylinkami.
Ingredience:
2 kg | línů |
150 g | hříbků |
50 g | másla |
50 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
2 ks | karotky |
2 ks | cibule |
1 ks | pórku |
1 ks | celeru |
1 ks | housky |
4 lžíce | bílého vína |
bylinková směs: petrželka, pažitka, | |
bazalka, estragon, majoránka, tymián | |
několik zrnek pepře | |
tuk na pánev | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Z ryb usekáme hlavy, podélně je rozřízneme, zbavíme velkých kostí a omyjeme
2. Hlavy a kosti vložíme do nádoby s nakrájenou, předem očištěnou zeleninou a vaříme asi půl hodiny
3. Z části ryb si připravíme řezy a zbytek použijeme na směs
3. Připravíme směs z části sekaného rybího masa, cibule, hříbků, housky namočených v mléce, které společně podusíme na másle, osolíme, opepříme a spojíme se dvěma vejci
3. Rybí řezy zbavíme kostí a plníme 4. Závitky svážeme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a v rozpáleném tuku osmažíme
5. Osmažené závitky srovnáme do hliněné nádoby, zalijeme rybím vývarem, vínem a dusíme asi 20 minut.
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem nebo opékaným bramborem.
Poznámka:Více o línovy najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Lín obecný.