REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rybí karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozemleté rybí filety dochucené tabascem, worcestrem, paprikou a dalšm kořením. Obalené a pak osmažené na oleji.


Ingredience:
500 gfiletů z kapra
250 guvařené rýže
2 lžícenasekané petrželky
2 kscibule
červená paprika
olej na smažení
strouhanka
worcestr
tabasco
vejce
pepř
sůl

Postup:

1. Rybí filety rozemeleme na masovém strojku, přidáme uvařenou rýži, osmaženou cibulku a nasekanou petrželku
2. Ochutíme pár kapkami tabasca, worcestru, červenou paprikou, pepřem a solí
3. Důkladně promícháme a směs necháme hodinu odležet
4. Přidáme vejce, promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou
5. Z proleželé směsi vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran do zlatova
6. Podáváme s bramborovou kaší.

Doporučení:

K přípravě lze použít sladkovodní i mořské ryby. Základ jsou vykostěné filety rybího masa. V receptu je použit vykostěný kapr – svalové kůstky se rozemelou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy