REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh po španělsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruh opečený dozlatova, servírovaný se zeleninovou omáčkou.


Ingredience:
4 kspstruha
4 ksplátků šunky
8 ksplátků citronu
6 ksrajčat
1 ksčervené papriky
1 kscibule
80 ghladké mouky
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
šťáva z 1 citronu
olej na smažení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vykuchané pstruhy omyjeme pod studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme
2. Do každého pstruha vložíme plátek šunky, sepneme párátkem, obalíme v hladké mouce, na rozehřátém oleji zvolna z obou stran dozlatova opečeme a udržujeme je v teple
3. Mezitím na pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, zpěníme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na malé kostičky nakrájenou papriku a krátce podusíme
4. Rajčata na malou chvíli dáme do vroucí vody, pak je oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájenou na kostičky přidáme na pánev k zelenině, vše dochutíme pepřem, solí, cukrem, promícháme a 6-8 minut podusíme
5. Upečené pstruhy dáme na talíře, přelijeme připravenou zeleninovou omáčkou,podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme plátky citronu.

Doporučení:

Před pečením lze rybu marinovat – tedy osolit, okořenit (směsí na ryby nebo bylinkami), pokapat citronovou šťávou a nechat rozležet, maso bude pevnější.

Poznámka:

Obalením v hladké mouce získá ryba křupavý povrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy