REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné rybí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené filety se žampionovo-šunkovou směsí obohatí jídelníček všech, kdo mají rádi kapra. Anebo třeba štiku či tresku, protože jakou rybu použijete, už je jen na vás.


Ingredience:
600 gvykostěných filetů z kapra
150 gžampionů
150 gšunky
sladká červená paprika
dijonská hořčice
nakrájený pórek
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Na másle podusíme na kostičky nakrájenou šunku, na kolečka pórek, na plátky žampiony, osolíme a opepříme
2. Filety osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, rozprostřeme podušenou směs, srolujeme a na dvou místech spíchneme párátky
3. Zbytek podušené směsi odložíme stranou
4. Závitky poprášíme červenou paprikou, drceným kmínem, vložíme do zapékací misky vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut
5. Hotové závitky podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme ohřátou směsí pórku, hub a šunky.

Doporučení:

Na recept lze použít i filety z jiných ryb – sumec, štika, nebo mořské ryby – filety z tresky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy